BosGrill in Bondgenoten BBQ opdracht

BosGrill met Kamado’s te zien in De Bondgenoten op SBS6

Vrijdag 10 mei 2024 waren de nieuwe Kamado’s, het nieuwe receptenboek en de messenset van BosGrill te zien in De Bondgenoten op SBS6. De deelnemers van de vier groepen streden fanatiek om de broodnodige punten in de strijd om 100.000 euro. Welk team kwam als winnaar uit de bus, hoe zagen de gloednieuwe Kamado’s eruit en welk recept uit het nieuwe kookboek moesten de deelnemers bereiden? Je ontdekt het allemaal in dit artikel. 

➽ Heb je de uitzending nog niet gezien? En wil je geen spoilers? Je kunt de aflevering hier terugkijken.

BosGrill Bondgenoten Accessoires
BosGrill Bondgenoten Accessoires 2

De BBQ opdracht voor De Bondgenoten

De gejureerde opdracht bestond ditmaal uit het bereiden van een heerlijk recept uit het nieuwste kookboek van BosGrill, een gevulde varkensrack. Daarbij moesten de deelnemers zelf twee creatieve bijgerechten bedenken en maken van de door BosGrill beschikbaar gestelde producten. Een uitdagende culinaire opdracht waar de bondjes 2,5 uur de tijd voor hadden. 

➽ Het recept voor het varkensrack staat op pagina 184 van het nieuwste BosGrill receptenboek.

Juryleden van de BBQ opdracht

Na een paar uur hard werken, creatief denken en recepten volgen, stonden er 4 prachtige maaltijden op tafel. De vier groepen met Bondgenoten verzamelden rond de jurytafel waar twee bekende gezichten uit de BBQ-wereld op hen wachten. Europees Kampioen Whole Hog, Frank Klein en Grillmaster-winnaar Huub Hamar de la Brethoniere, namen de leiding als juryleden en brachten hun expertise en verfijnde smaakpapillen mee om de gerechten te beoordelen. Met hun kennis en passie voor BBQ-en, waren ze de perfecte keuze om de gerechten te beoordelen en de winnaars van deze uitdaging te kiezen. Hun kritische blik en eerlijke feedback voegden een extra element toe aan deze smakelijke opdracht.

Jury Bondgenoten Frank en Huub
De Slangen
Bondgenoten Varkensrack van de Slangen

Welke Bondgenoten wonnen de BBQ opdracht?

Het was deze keer niet heel makkelijk om winnaars te kiezen, aldus Frank en Huub. Alle gerechten zagen er smakelijk uit en de bondjes waren creatief bezig geweest met het bereiden van de bijgerechten. Toch was er uiteindelijk een duidelijke winnaar vanwege de perfecte bereiding van het Varkensrack. Het vlees van de slangen was het mooiste gegaard en heerlijk sappig. Iets wat beide juryleden konden waarderen. Dit resultaat was niet geheel volgens verwachting van de slangen zelf die voorafgaand aan de opdracht mikte op de tweede plaats. Ze dachten dat de vossen zoveel grill- en kookervaring hadden, dat zij zelf weinig kans zouden maken op de winst. Het tegendeel was waar! 

Resultaat BBQ opdracht

#1 Slangen: 250 punten
#2 Vossen: 100 punten
#3 Gieren: 50 punten
#4 Haaien: 0 punten

21 inch gele Kamado, gezien in Bondgenoten
21 inch zwarte Kamado
Witte Kamado BBQ

Wat voor BBQ gebruikten De Bondgenoten tijdens de opdracht?

De deelnemers van De Bondgenoten konden tijdens de BBQ opdracht gebruikmaken van een 21” Kamado van BosGrill. Deze gloednieuwe BBQ’s zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen tientallen jaren meegaan. De eivormige dome zorgt voor een perfecte warmtegeleiding waardoor je veel verschillende soorten gerechten kunt bereiden. Deze nieuwe Kamado’s hebben tal van innovatieve snufjes en ontwikkelingen ondergaan. Je leest er alles over in deze blog.  

Lees meer over de Kamado in een van deze artikelen:

Het was een enerverende dag voor alle deelnemers van De Bondgenoten. Vreugde en teleurstelling waren duidelijk van de gezichten af te lezen. Wij vonden het prachtig om deze opdracht als BosGrill mogelijk te maken en een groot publiek kennis te laten maken met grillen op een Kamado. Wil je meer weten, de Kamado’s bekijken of deelnemen aan een workshop? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Eerbeek op de Veluwe.

Waar kan ik het kookboek van de BBQ opdracht van De Bondgenoten kopen?

Het kookboek gebruikt in het SBS6 programma De Bondgenoten met het recept voor gevulde varkensrack vind je in de webshop van BosGrill. Dit nieuwe kookboek is net uitgekomen en staat bomvol overheerlijk BBQ en Kamado recepten. Daarnaast zijn er diverse hoofdstukken opgenomen met handige tips en tricks om overheerlijke Kamado gerechten op tafel te kunnen zetten. 

Kookboek BosGrill bestaat uit:

 • 190 pagina’s
 • 95 recepten
 • Voorgerechten
 • Bijgerechten
 • Hoofdgerechten én
 • Nagerechten
 • Tips & Tricks voor veilig voedsel bereiden
 • Kamado aansteken en inbranden
 • Overzicht kerntemperaturen
 • Informatie over koud- en warm roken
 • En nog veel meer

➽ Verkrijgbaar in de webshop of in de showroom in Eerbeek.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Afbeelding
 • Beoordeling
 • Prijs
 • Aanvullende informatie
 • Beschrijving
 • Afmetingen
 • Voorraad
 • Toevoegen aan winkelwagen
 • Gewicht
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen.
Vergelijk