BosGrill is ontstaan vanuit een liefde voor barbecueën op sterrenniveau. Wij zijn van mening dat met een hoogwaardig barbecuestel en de juiste attributen, iedereen de sterren van de hemel kan grillen. En dus bieden we bij BosGrill een ruim assortiment aan Kamado barbecues, stalen barbecues, pizzaovens, accessoires en heerlijk vlees aan. Een barbecue op sterren niveau begint bij BosGrill.

Get social:

EGG BBQ Egg BBQ

Egg BBQ

De Egg BBQ is bij uitstek dé ideale barbecue voor de echte grillmasters onder ons. De Egg BBQ, ook wel de Kamado genoemd, is een keramische BBQ waar de lekkerste producten op worden bereid. Dankzij de Egg BBQ wordt iedere maaltijd als perfect bekroond. Als je de smaak van de Egg BBQ eenmaal te pakken hebt, wordt een zomeravond zonder Egg BBQ voortaan ondenkbaar.

Egg BBQ: wat is het?

Een Egg BBQ is, de naam zegt het eigenlijk al, een eivormige barbecue en niet zonder reden. Het design zorgt er namelijk voor dat er een constante luchtcirculatie aanwezig is. De Kamado barbecues bevatten een luchtinlaat op de deksel en een aan de onderkant als zijnde schuifrooster. Dit systeem zorgt ervoor dat de temperatuur makkelijk af te stellen is. Deze luchtcirculatie zorgt ervoor dat je met een Egg BBQ ook perfect aan slow cooking kan doen. Door de boven en onder luchtinlaat kan je zelf de temperatuur perfect reguleren en zo de temperatuur aanpassen op het gerecht.

De Egg BBQ is een keramische barbecue. De dikke keramische wand houdt de hitte goed vast wat zeer bevorderlijk is voor de kwaliteit van het vlees. De Egg BBQ, oftewel de Kamado, heeft haar eigenschappen te danken aan een Chinese traditie. Vroeger werd daar namelijk in een keramieken pot rijst gestoomd. De pot stond op een vuurtje op de grond. Al gauw namen de Japanners dit kunstje over, alleen lieten zij de keramische pot niet op de grond staan, maar lieten ze hem erin zakken. Er bleef enkel een schoorsteen vrij zodat de rook naar buiten kon gaan. Al gauw kwam ook de rest van de wereld in aanraking met de Kamado en zodoende kreeg hij ook voet aan de grond in Europa. Tegenwoordig is de Egg BBQ de meest gewilde barbecue van ons land.

Waarom een keramische BBQ?

Wat nou zo fijn is aan de Egg BBQ: hij is keramisch. Het eivormige design bevat een keramische vuurpot wat veel warmte vasthoudt. Doordat de Egg BBQ volledig hermetisch afgesloten kan worden, kan je optimaal gebruik maken van de hoge temperaturen. Doordat de hitte zo goed vast wordt gehouden, is dit een ideaal klimaat voor een oven. Het houtskool blijft lang gloeien en blijft op dezelfde temperatuur. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een gerecht te hard gaat en daardoor verbrand. Je kan de temperatuur perfect reguleren.

De deksel sluit perfect waardoor er geen lucht van buitenaf bij komt. Een midwinter barbecue is voor de Egg BBQ dus geen enkel probleem. Hierdoor creëer je een juiste omgeving voor het grillen en roken van gerechten. Dit zorgt ook voor die heerlijke barbecue smaak. Bijkomend voordeel: doordat de keramische barbecue de warmte zo lang en zo goed vasthoudt, hoef je ook veel minder houtskolen te gebruiken, want ze gaan veel langer mee. Dat ze langer mee gaan, heeft weer te maken met de luchtcirculatie die mede mogelijk wordt gemaakt door het eivormige design van de Kamado.

Ook zorgt deze dekselsluiting ervoor dat het vlees goed sappig blijft en al zijn vocht behoudt. Dit geldt trouwens ook voor vis en groente. Doordat ze het vocht goed vast kunnen houden, worden de gerechten veel sappiger en smeuïger. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ze te hard grilt of ze te droog worden en ze al hun smaken verliezen.

Keramische BBQ vs traditionele BBQ

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen een traditionele barbecue en een keramische Egg BBQ. Dat leggen we je uit. Eigenlijk is het grootste verschil met een traditionele barbecue dat je bij een keramische barbecue de temperatuur kunt reguleren. Doordat de vuurpot gemaakt is van keramiek wordt de warmte veel beter vastgehouden. Dit komt door de aanwezige constante luchtcirculatie. Ook kunnen keramische barbecues helemaal worden afgesloten waardoor er geen zuurstof van buitenaf bijkomt. Dit maakt het mogelijk om vlees op hoge temperaturen te braden of om op een lage temperatuur gerechten te roken.

Vaak moet je bij een traditionele barbecue wachten tot de houtskolen op de juiste temperatuur zijn gekomen. Dat duurt vaak even en hierdoor wordt uit ongeduld het vlees vaak te vroeg op de barbecue gelegd. Zo brandt het sneller aan. De houtskolen moeten regelmatig worden bijgevuld, om de temperatuur te blijven behouden. Bij een keramische BBQ gaan de houtskolen veel langer mee, zelfs in de wintermaanden, omdat de warmte een aanzienlijk langere tijd wordt behouden.

Verschillende maten Egg BBQ

De Egg BBQ is beschikbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Ben je een echt barbecue gezin? Dan is de 16 inch Kamado misschien wel iets voor jou. Of ben je toch meer een fanatieke barbecue master en laat je jouw grillskills het liefst voor zoveel mogelijk mensen gelden? Dan zou de 26 inch Kamado wel eens op jouw lijf geschreven kunnen staan. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg zodat je zelf goed kan bepalen wat het beste bij jou past.

26 inch Kamado

De 26 inch Kamado is de grootste van onze eivormige barbecues. Dit XXL BBQ ei is niet zo maar een barbecue. Hij groot in alle opzichten: de omvang, de hoogte, het gewicht en het grilloppervlakte. Met een gewicht van 125 kilo en een diameter van 57 centimeter is deze keramische grill egg geschikt voor maar liefst vijftien personen. De Kamado is een keramische barbecue wat ervoor zorgt dat de warmte lang wordt vastgehouden en de temperatuur makkelijk af te stellen is. Dankzij deze barbecue gaat niemand met een lege maag naar huis. Bijkomend pluspunt: de 26 inch Kamado wordt geleverd inclusief álle attributen die je nodig hebt om op hoog niveau te grillen.

Als echte grillmaster weet je natuurlijk dat het bij grillen, roken en braden op een barbecue gaat om de perfecte temperatuur. De 26 inch Kamado bevat hierdoor een gietijzeren magrietschijf. Hiermee kan je tot op de graad nauwkeurig de ideale temperatuur afstellen. Ook het temperatuurbereik kan je controleren en zo nodig wat bijsturen tot het de juiste temperatuur heeft. Als dát geen perfect stuk vlees of vis oplevert.

De 26 inch Kamado is geschikt voor vijftien personen. Dat betekent dat je tegelijkertijd voor zo veel mensen kan grillen. Hiervoor heb je natuurlijk wel genoeg werkruimte nodig. Daaraan is bij de 26 inch Kamado bbq geen gebrek. De BBQ egg is namelijk voorzien van twee zijtafeltjes die aan weerzijde kunnen worden in- en uitgeklapt. Zo nemen de bamboezijtafeltjes geen onnodige ruimte in als je er geen gebruik van wilt maken.

Het geluk houdt niet op, want bij de 26 inch Kamado wordt ook een spit geleverd. Deze is ideaal voor gevogelte. Het spit is gemaakt van roestvrij staal en kan maar liefst vijftien kilo ronddraaien. Het spit zorgt ervoor dat de kip automatisch wordt rondgedraaid zodat het vlees goed kan garen en al zijn sappen behoudt. Extra fijn is dat het spit zo is vormgegeven dat de deksel van de Egg BBQ nog steeds helemaal dicht kan en dus al zijn hitte blijft vasthouden en er niets verloren gaat.

De Kamado 26 inch is gemaakt van hoogwaardig keramiek wat ervoor zorgt dat jij te allen tijde jouw ideale grilltemperatuur kan kiezen. De goed geisoleerde behuizing houdt de warmte binnen en de gerechten op een constante temperatuur. Hierdoor heb je minder kolen nodig. Goed om te weten, is dat je de Kamado 26 inch gerust het heel jaar door buiten kan laten staan. Keramiek is een duurzaam materiaal dus kan zeker wel tegen een forse winterse bui. Hij gaat hierdoor dan ook jarenlang mee.

De zwarte 26 inch Egg BBQ wordt geleverd samen met het onderstel van vier wielen. Hiermee kan je de Kamado makkelijk verplaatsen en kan je grillen op de door jouw juist afgestelde hoogte.

23,5 inch Kamado

Vind je de 26 inch Kamado net te groot, dan hebben we er ook een van net een slagje kleiner, namelijk de 23,5 inch Kamado. Deze XL Egg Barbecue tilt jouw grillskills naar een hoger level. De barbecueavonden zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn. De 23,5 inch Kamado heeft een grilloppervlakte van 51,5 centimeter waardoor je zonder moeite voor een grote groep van tien personen kan grillen. Kies je voor een XL barbecue, dan kies je voor XL mogelijkheden.

Ook de 23,5 inch Kamado is voorzien van een gietijzeren grillrooster en een keramische behuizing wat de temperatuur behoudt en de warmte vasthoudt. Bestel je de Egg BBQ in 23,5 inch bij BosGrill? Dan wordt deze Kamado inclusief álle benodigdheden bij jouw thuis geleverd. Door de diameter van 51,5 centimeter van het gietijzeren grillrooster kun je voor maar liefst tien personen een heerlijke maaltijd grillen, braden of roken. Het rooster geeft een stabiele hittestroom af waardoor het vlees mooi dichtschroeit en het zijn smaak behoudt.

 De echte kenners onder ons weten natuurlijk dat een goede barbecue staat of valt met de juiste temperatuur. De 23,5 inch Kamado bevat een ingebouwde thermometer waarmee je de juiste temperatuur kunt afstellen. Je hoeft dus niet de hele tijd de deksel te openen, maar kan het gewoon met rust laten. Wist je namelijk dat hoe vaker je de deksel opent, hoe meer zuurstof er in de keramische barbecue komt en dus hoe meer de temperatuur gaat fluctueren. Dat wil je niet dus focus je lekker op wat anders en laat de ingebouwde thermometer zijn werk doen.

Als je dacht dat je alleen maar kan grillen, roken of braden met de 23,5 inch Egg BBQ heb je het mooi mis. Je kan deze XL Kamado namelijk ook omtoveren tot echte pizzaoven. Door de bijgeleverde pizzasteen bak jij zonder moeite de knapperigste pizza’s in de 23,5 inch Kamado. Voor een optimaal effect, raden we je aan om de pizzasteen alvast twintig minuten op te warmen.

Net als bij de Kamado 26 inch barbecue wordt ook deze 23,5 inch Egg BBQ geleverd met een onderstel met vier wielen. Hierdoor kan je de barbecue makkelijk rondrijden door de tuin en hem zo op de juiste plek zetten. Barbecue je graag in de zon, beweeg hem lekker mee, want hij is niet plaatsgebonden.

21 inch Kamado

Is barbecueën echt jouw ding? Dan mag deze 21 inch Kamado eigenlijk echt niet ontbreken tijdens jouw zomeravonden. De 21 inch Kamado is onze meest gewilde Egg BBQ en de absolute all time favorite. En niet zonder reden. Dankzij het 46,5 centimeter brede grillrooster zet je zonder moeite een heerlijke maaltijd op tafel. Droom je al jaren om kwaliteit te kunnen leveren tijdens de familiebarbecue? Dan zit je met de 21 inch Kamado Egg BBQ helemaal goed. Succes verzekerd!

Dankzij het grillrooster met een diameter van 46,5 centimeter is de 21 inch Kamado groot genoeg voor ongeveer zes personen. Ideaal voor de wekelijkse gezinsbarbecues. De keramische vuurpot zorgt ervoor dat de luchtcirculatie zijn gang kan gaan en dat er een stabiele temperatuur mogelijk is. De 21 inch Kamado wordt geleverd met een hitte deflector, maar ook met een regenhoes, het juiste gereedschap en een onderstel op vier wielen.

Ook de 21 inch Kamado bevat een ingebouwde thermometer wat ervoor zorgt dat het vlees en vis altijd op de juiste temperatuur kan grillen. De temperatuur zal niet gaan schommelen, want de thermometer doet zijn werk goed. In combinatie met de keramieken behuizing zijn alle grillgerechten een gegarandeerd succes. Wat ook fijn is, is dat de 21 inch Kamado wordt geleverd inclusief twee bamboe tafeltjes die bevestigd zijn aan weerszijde van de Egg BBQ. Zo kom je nooit met werkbladruimte te kort en als je ze niet nodig hebt, klap je ze gewoon in en zitten ze niet in de weg.

Lees hier de review over de 21 inch kamado van de BBQ-chefs van Just for Koks.

18 inch Kamado

Heb je vaak eters over de vloer? Dan is de 18 inch Kamado echt iets voor jou. Deze medium barbecue bevat een grilloppervlakte met een diameter van 38,3 centimeter. Genoeg ruimte dus voor een groep van vijf personen. De 18 inch Kamado Egg BBQ wordt geleverd inclusief een volwaardig en volledig keramisch barbecuepakket bestaande uit een hitte deflector, twee in- en uitklapbare bamboe bijzettafels voor meer werkruimte, een regenhoes en een onderstel met vier wielen.

De 18 inch Kamado Egg BBQ bevat een gietijzeren grillrooster waardoor grillen, braden, roken of roosteren makkelijker is dan ooit. De eigenschap van gietijzer is namelijk dat het zijn warmte goed vasthoudt en dus een stabiele temperatuur afgeeft. Het vlees kan hierdoor mooi dichtschroeien en het vlees behoudt zijn vocht. Dat proef je zeker terug. Ook wordt de 18 inch Kamado geleverd met twee bamboezijtafeltjes waardoor je meer werk ruimte hebt. Heb je ze niet nodig, dan klap je ze eenvoudig in.

Ook wordt de 18 inch Kamado geleverd met een hitteschild. Dit schild is van keramiek waardoor je allerlei gerechten op deze hitteplaat kan maken. Zo kun je niet alleen vlees of vis braden, maar ook heerlijke pizza’s of broodjes bakken. Dankzij het hitteschild tover jij de barbecue tijdelijk om tot een volwaardige oven. Wat wil je nog meer?

16 inch Kamado

Voor een wat kleiner gezelschap is de 16 inch Kamado ideaal. Hij is namelijk geschikt voor vier personen. Hij weegt slechts 38 kilo waardoor hij makkelijk te verplaatsen is in de tuin of naar een andere locatie. Het grilloppervlakte is 32,5 centimeter, ideaal dus voor een barbecue met het gezin of met een paar vrienden. Door zijn compacte formaat kan je de 16 inch Kamado ook makkelijk kwijt in de tuin of in de schuur. De 16 inch Kamado Egg BBQ wordt geleverd met een onderstel met drie wielen.

Bij de 16 inch Kamado wordt niet standaard een pakket geleverd met alle benodigdheden, maar die kan je er voor slechts €60,- zelf bijbestellen. Dit pakket bevat een regenhoes, een pizzasteen, een gietijzeren rooster en een verdiepte hitte deflector. Wat ons betreft de echte must haves voor een perfecte barbecue zomeravond.

Wat wel standaard bij de 16 inch Kamado wordt geleverd is het RVS grillrooster met een diameter van 32,5 centimeter. Anders dan bij de bovengenoemde Kamado Egg BBQs is dit rooster is van roestvrij staal en bevat dunne spijlen zodat de warmte van de kolen er goed doorheen kan stralen. Mocht je toch liever een gietijzeren rooster hebben, dan kan je die altijd extra bestellen.

Lees hier de review over de 16 inch kamado van de BBQ-chefs van Just for Koks.

14 inch Kamado

Voor iedereen met een kleine tuin, balkon of dakterras is de Kamado 14 inch de ideale uitkomst. Deze Egg BBQ is misschien klein, maar verwacht grootse dingen. Het formaat zegt namelijk niets over de lekkere gerechten die er van dit grillapparaat tevoorschijn worden getoverd. De 14 inch Kamado is bijvoorbeeld ook perfect voor als je een dagje naar het strand gaat of wilt barbecueën in het park bij jou in de buurt. Met zijn 25 kilo neem je deze Egg BBQ makkelijk mee.

De Kamado 14 inch is geschikt voor drie personen door het RVS grillrooster met een diameter van 29,6 centimeter. Deze Egg BBQ is compact van formaat, maar doet niet onder aan de grotere Kamado barbecues. De 14 inch Kamado kan grillen, roken, braden en bakken als de beste. Deze barbecue bevat een ingebouwde thermometer, een pizzasteen en een regenhoes. Ook heeft het een ventilatierooster waardoor het zelfs bij deze kleine barbecue mogelijk is de om de juiste temperatuur te reguleren. Door het schuifsysteem kan jij zelf bepalen hoeveel zuurstof je toevoegt aan het stuk vlees of vis dat je op de Egg barbecue hebt gelegd.

Bekijk alle BosGrill kamado BBQ's

Accessoires voor de Egg BBQ

Met alleen de Egg BBQ kom je er natuurlijk niet. Voor de ideale barbecuezomeravond mogen de juiste accessoires voor de Egg BBQ ook niet ontbreken. Als je de juiste accessoires hebt ontdekt, gaan ze onmisbaar worden voor de rest van jouw barbecue avontuur. Hoe meer accessoires hoe professioneler het wordt en hoe professioneler de grillmaster is, hoe lekkerder de gerechten worden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een pizzasteen of van een gietijzeren grillrooster? En natuurlijk de juiste barbecuetang om het vlees om te draaien. Dit en nog veel meer kan je vinden bij BosGrill. Bekijk hier het hele aanbod van de Kamado accessoires en oordeel zelf.

Hieronder hebben we alvast een paar favorieten op een rijtje gezet:

BosGrill’s Divider

De BosGrill’s Divider bestaat uit twee halve roosters die je op verschillende hoogtes kunt afstellen. Je creeert hiermee twee zones met ieder zijn eigen temperatuur. Hierdoor kan je tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden zodat je alles op hetzelfde moment kan opdienen.

Gietijzeren grillrooster

Voor het grillen van een mooi stuk vlees is dit gietijzeren grillrooster onmisbaar. Door de continue stroom van hitte schroeit jouw vlees vrijwel direct dicht met als gevolg dat alle sappigheid van het vlees wordt behouden. Pluspunt: dit gietijzeren grillrooster kan veel meer gewicht dragen dan een normaal rooster. Grillen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Kolenmand

Een kolenmand is wat ons betreft een absolute musthave voor jouw egg BBQ. Het maakt het namelijk heel makkelijk om de kolen opnieuw bij te vullen. Daarnaast zorgt het voor een constante luchttoevoer. Doordat er ruimte is tussen de kolen en de vuurschaal is de luchtcirculatie beter wat weer zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Ook kan dankzij de kolenmand sneller een hoge temperatuur worden bereikt.

Kamado spit

Ook zo gek op een lekker stuk malse kip? Dankzij het Kamado spit 21 inch wordt deze nog malser. Bijkomend voordeel van het spit: door het handvat kan je het spit draaien of pakken zonder je handen te branden. Daarnaast is het spit speciaal ontworpen voor de Kamado Egg bbq zodat je de barbecue goed kunt afsluiten. Alle warmte wordt behouden zodat de kip haar sappen niet verliest en het gegarandeerd een mals stuk vlees wordt. Een extra voordeel van de Kamado spit 21 inch is dat het twee standen heeft: één voor 220V en één stand is als je motor op batterijen wilt draaien wat betekent dat jouw kippetje vanzelf wordt rondgedraaid.

Pizzasteen

Als je dacht dat je met een Egg BBQ alleen kon grillen, zit je fout. Tover jouw Egg BBQ om tot een echte pizzaoven met deze pizzasteen. De pizzasteen is gemaakt van keramisch steen waardoor de hitte gelijkmatig verdeeld wordt en overtollig vocht wordt geabsorbeerd. Op deze manier wordt het effect van een steenoven nagebootst in de Egg BBQ. Binnen twintig minuten zet jij heerlijke pizza’s op tafel. Alsof het niet genoeg is: je kan ook koekjes of brood bakken op de pizzasteen.

Vleesklauwen

Aan het basis rijtje kan je de vleesklauwen ook toevoegen. Deze zijn namelijk ideaal om grote stukken vlees mee vast te pakken. Door de klauwen heb je veel grip en kan je het vlees goed neerleggen op de barbecue. Daarnaast zijn ze ook heel erg handig voor het uit elkaar trekken van vlees. Wat dacht van je pulled pork? Binnen een mum van tijd heb je het vlees uit elkaar. Wat ook fijn is, is dat de vleesklauwen van plastic zijn en dus geschikt zijn om in de vaatwasser te doen. Scheelt weer afwas en zo weet je zeker dat je ze de volgende keer weer brandschoon kan gebruiken.

Barbecuetang

Je zou het bijna vergeten bij zo’n spectaculaire barbecue, maar een barbecuetang is de basis. Dankzij de barbecuetang hoef jij je handen niet te branden, omdat je aan het klooien bent met keukengerei. Deze barbecuetang is speciaal gemaakt voor het barbecueën. Binnen een handomdraai heb jij het vlees aan beide kanten gegrild. Wat fijn is aan deze barbecuetang is dat het gemaakt is van roestvrijstaal. Dit is namelijk heel makkelijk schoon te maken. De kunststof handvatten geven extra grip waardoor hij stevig in het gebruik is.

 

Bekijk hier het complete aanbod van Kamado accessoires.

UW WINKELMAND
  • No products in the cart.
0