Garantievoorwaarden vanaf 2024

Omdat wij als BosGrill B.V. overtuigd zijn van de door ons geleverde kwaliteit, kunnen wij u 10 jaar garantie bieden op de keramische dome!

Een BosGrill keramisch BBQ (XL, Large, Medium) kent een 10 jarige garantie op productie- en fabricagefouten van de keramische dome (deksel), de keramische base (onderkant).

De vuurkorf (vuurbox) en de binnenring (vuurring) heeft u 2 jaar garantie bij juist gebruik. Dat betekent als u een seizoen periode de barbecue niet heeft gebruikt dat u de droge barbecue weer met beleid de bbq opstookt tussen 100-130 graden celsius.

Wij garanderen u als eerste eigenaar van een BosGrill dat alle keramische onderdelen zonder materiaal- of verwerkingsfouten worden geleverd. Mocht er echter binnen de onverhoopt toch een defect optreden (met uitzondering op de ondergenoemde zaken) dan worden deze onderdelen kosteloos vervangen.

Op de volgende onderdelen geldt een beperkte garantieperiode van 1 jaar:

  • 1 jaar garantie op alle metalen onderdelen (zowel RVS als gietijzer). Denk aan; boven ventilatie, scharnieren, roosters, onder ventilatie en onderstel.
  • 1 jaar garantie op de temperatuurmeter in de deksel van de BosGrill.
  • 1 jaar garantie op de optionele accessoires welke bijbesteld zijn tijdens de aanschaf van uw BosGrill.
  • 1 jaar garantie op de bamboe onderdelen m.u.v. weersinvloeden. Denk hierbij aan de zijplanken & handgreep van uw kamado.
  • 2 jaar garantie op de kunststof onderdelen. Denk hierbij aan de zijplanken & Handgreep van uw kamado.
  • Losse accessoires hebben een garantie van 1 jaar.

De garantieperiode gaat in vanaf de aankoopdatum = factuurdatum. Om een beroep te kunnen doen op de garantie is het van belang om de factuur goed te bewaren. Bij uw beroep op garantie kan er door een medewerker gevraagd worden naar uw factuur, mocht u deze niet kunnen tonen dan kunnen wij de claim helaas niet in behandeling nemen.


Voor het vastleggen en beoordelen van uw claim verzoeken wij u te allen tijde een aantal foto’s van het desbetreffende gebrek aan ons toe te sturen.


Het uitvoeren van een garantie leidt niet tot verlenging of herstart van de garantieperiode.


Wat u moet weten/ wat niet onder de garantie valt:


1. Door de enorme hitte en snelle afkoeling bij grillen kunnen er scheurtjes ontstaan in de vuurkorf en vuurring. Dit is enkel een optisch defect en beïnvloed de functionaliteit van uw kamado niet. Derhalve valt dit niet onder garantie.


2. Fijne scheurtjes in het keramiek (glazuur) van uw kamado vallen ook niet onder de garantie. Deze scheurtjes kunnen namelijk al verschijnen op het moment dat de keramiek wordt gebakken. De scheurtjes geven juist aan dat het keramiek nog robuuster is en nog beter tegen temperatuurschommelingen kan.


3. Schade veroorzaakt door natuurgeweld, ongevallen of transport vallen niet onder de garantie. Ditzelfde geldt voor schade die is veroorzaakt door reparaties uitgevoerd door anderen of door het aanbrengen van accessoires en reserveonderdelen van andere fabrikanten.

4. Roestvrijstalen onderdelen (bijv. het grillrooster) kunnen door de hitte verkleuren of onder bepaalde omstandigheden kan er vliegroest op ontstaan. Beide genoemde punten vallen niet onder de garantie.


5. Krassen, inkepingen, deuken, barsten, haarscheurtjes of kleine cosmetische oneffenheden in het glazuur die de prestatie van uw kamado niet beïnvloeden zijn geen schade in de zin van een garantieclaim.


6. De glasfiber afdichting van de onderkant van de deksel en op het onderste deel van de kamado dome zijn een slijtageonderdeel, dit valt niet onder de garantie. Zorg ervoor dat op deze afdichting geen vet druipt en ga hier niet met een harde schoonmaakborstel overheen.


7. Onjuiste montage en installatie van uw kamado (niet volgens de montage-instructies), verkeerd onderhoud, verkeerde opslag, verkeerd/ geen onderhoud of door u zelf gemaakte aanpassingen aan de grill zijn uitgesloten van garantie.


8. Verzendkosten voor vervanging (garantie) en reparatieonderdelen zijn voor rekening van de koper.


Alle recht op garantie vervalt op het moment dat u uw kamado aansteekt met benzine, alcohol of andere brandbare vloeistoffen. Ook door het schoonmaken met sterke reinigingsmiddelen vervalt uw recht op garantie.

Het recht op garantie geldt alleen voor de eerste koper. Onder eerste koper verstaan wij de particulier welke het product nieuw bij ons heeft aangeschaft en wiens naam vermeld is op de factuur.


Mochten afzonderlijke bepalingen van deze garantievoorwaarden of het op basis daarvan gesloten contract ongeldig zijn/worden of mocht het contract een maas in de wet bevatten, dan heeft dit geen invloed op de geldigheid van de overige bepalingen. Mocht dit voorkomen dan zal de ongeldige voorwaarde worden vervangen door een effectieve bepaling die het economische doel
van het contract het dichtst benadert en de belangen van beide partijen voldoende beschermt.