BosGrill is ontstaan vanuit een liefde voor barbecueën op sterrenniveau. Wij zijn van mening dat met een hoogwaardig barbecuestel en de juiste attributen, iedereen de sterren van de hemel kan grillen. En dus bieden we bij BosGrill een ruim assortiment aan Kamado barbecues, stalen barbecues, pizzaovens, accessoires en heerlijk vlees aan. Een barbecue op sterren niveau begint bij BosGrill.

Get social:

IJstaart van de Kamado bbq

Ingrediënten

Kamado moet op Indirect en op ca.200 graden

Boerencake

1 bak van 900ml Hertog vanille ijs o.g.

Grand Marnier liqueur

8 eieren (gebruik alleen het ei wit)

1 eetlepel poedersuiker

1 sinaasappel en of citroen

Om het gerecht te maken moet er eerst wat voorbereidingen worden getroffen

Reinig eerst een rvs beslagkom met een verse doormidden gesneden citroen en wrijf de citroenvrucht door de gehele beslagkom heen en droog de beslagkom af met een schone theedoek. Nu is de beslagkom geheel ontvet door het sap van de citroen.

De eieren moeten we scheiden van het ei geel, tik het ei op de rand van de beslagkom doormidden of een ander schoongemaakt bakje en zorg dat je ei geel en het ei wit gescheiden hebt. Wij gebruiken alleen het ei wit!!, mocht er ei geel bij in komen kun je opnieuw beginnen daarom raden wij aan om een extra ontvet bakje voor het scheiden van de eieren te gebruiken en deze na het scheiden direct te legen in de beslagkom!

Na deze klus van 8 eieren mengen we het poedersuiker erdoor en raspen we de schil van een citroen of sinaasappel en meng dit erdoor.

Meng alles goed door elkaar heen met een garde of met een keukenmixer. Ga net zolang door dat je een grote ei wit schuimmassa hebt en de rvs beslagkom op de kop kunt houden.

 

Na het maken van het schuim gaan we aan de slag met het IJs

Pak een koekenpan bij voorkeur zonder steel maar met oortjes.

Snij de boerencake in de lengterichting in plakken van 1 cm waarbij je eerst de buitenste donkere laag er heel dun afsnijdt.

Dan leg je 2 plakken cake naast elkaar en giet na eigensmaak er Grand Marnier liqueur overheen.

Dan leg je het ijs op de cake en pak het ijs volledig in met de cake plakken (zijkanten en bovenkant) en besprenkel deze cake ook nog even met Grand Marnier liqueur. En haal het overtollige cake wat er buiten steekt weg in de koekenpan.

Dan breng je direct de ei wit schuimmassa aan met een lepel of een spatel.

Pak de koekenpan op en zet deze in je kamado en laat deze ca. 3-5 minuten in de bbq zodat een iets gekleurde buitenkant krijgt.

Haal de koekenpan uit de kamado en de IJstaart is klaar voor consumptie, eventuele suggestie om de IJstaart nog even kort te flamberen.

 

Eet smakelijk namens Bosgrill

UW WINKELMAND
  • No products in the cart.
BosGrill is gesloten van vrijdag 17 november t/m zaterdag 25 november ’23 i.v.m. productontwikkeling voor 2024.
ONZE WINKEL IS VAN 31 JULI T/M 14 AUGUSTUS GESLOTEN. ONLINE EN TELEFONISCH ZIJN WIJ WEL BEREIKBAAR.
0