Nieuwe Kamado's 2024 van BosGrill

Kamado Innovaties van 2024. Wat mag je verwachten van BosGrill?

Ook in 2024 blijven we werken aan het vernieuwen van de BosGrill Kamado. Afgelopen jaar hebben we onderzocht waar verbeteringen mogelijk zijn op het gebied van gebruik, duurzaamheid en kookresultaat. Daar kwamen een aantal interessante vernieuwingen uit. Je mag een aantal mooie updates in onderdelen en barbecue pakketten verwachten. 

Daarnaast zorgen we ervoor dat onze online shop nog toegankelijker wordt voor alle Kamado liefhebbers in Nederland, België en andere Europese landen. Bovendien kun je in het vroege voorjaar ons nieuwe Kamado magazine bomvol overheerlijke gerechten verwachten.

In deze blog delen we graag alle handige, mooie en duurzame vernieuwingen die we voor je in petto hebben. En alsof dat nog niet genoeg is, introduceren we een trendsettende verandering op het gebied van uitstraling, waardoor de Kamado jouw achtertuin een echte eyecatcher wordt.

Gladde Witte Kamado

De 21 inch Kamado pakketten krijgen een upgrade

Elke 21 inch Kamado wordt geleverd met een bijbehorend onderstel en een van de volledige pakketten waar BosGrill bekend om is geworden. Hieronder ontdek je de vernieuwingen in de pakketten voor 2024. En alsof dat nog niet genoeg is, introduceren we ook een gloednieuw PLATINA pakket speciaal voor de doorgewinterde Kamado-chef!

Kamado 21 inch - pakket brons

Pakket Brons

Bij het Bronzen pakket draait alles om duurzaamheid en efficiëntie. Het zwart stripstalen onderstel biedt een solide basis in tegenstelling tot het vorige rvs kokerprofiel. De vernieuwde BBQ dome, nu glad uitgevoerd in plaats van het eerder gebruikte golfballenmotief, zorgt voor een gestroomlijnde look. Bovendien kun je de buitenkant van de Kamado daardoor makkelijker schoonmaken. 

Duurzame onderdelen

De Margrietschijf heeft een upgrade gekregen, wat zorgt voor een nauwkeurigere controle over de luchtstroom. Daarnaast is het onderhoudsarme kunststof handvat een welkome verandering vergeleken met het vroegere bamboe. Deze nieuw uitgevoerde handvatten zijn onderhoudsarm en gaan langer mee. De grote wielen aan het onderstel maken het verplaatsen van de Kamado moeiteloos.

Verbeterde luchtstroom

Een andere opvallende verbetering is te vinden in het roestvrijstalen rooster, met een middenrooster dat stabieler ligt op de vernieuwde hitte deflector. Er ontstaat meer ruimte tussen de vernieuwde hitte deflector en het rooster waardoor er een nog betere luchtstroom in de dome ontstaat. Tot slot is het ontwerp van de dome thermometer aangepast, waardoor deze nog eenvoudiger is af te lezen. 

Kleur van de Kamado

De Kamado heeft een hoogglans zwarte afwerking en een mat zwarte stripstalen onderstel.

Pakket Zilver

Het Zilveren pakket bevat alle vernieuwingen en inhoud die het Bronzen pakket te bieden heeft. Daarnaast ontvang je een aantal extra accessoires, zoals een pizzasteen, gietijzeren rooster en dito roostertang en een grillverhoger. Met deze toevoegingen kunnen Kamado chefs hun culinaire creativiteit nog beter kwijt.

Kleur van de Kamado

De kamado heeft een hoogglans zwarte afwerking en een mat zwarte stripstalen onderstel.

21 inch Kamado pakket goud

Pakket Goud

Met het Gouden pakket breng je de Kamado kookervaring in 2024 naar een nog hoger niveau dankzij een waterdichte aluminium Margrietschijf, grotere wielen, een verbeterde dome thermometer. 

Waterdichte Margrietschijf

Een opmerkelijke wijziging is dat de luchttoevoer nu aan de zijkant van de Margrietschijf is geplaatst in plaats van aan de bovenkant. Deze aanpassing voorkomt dat regen of sneeuw de Kamado binnendringt tijdens het grillen. Hierdoor kun je ongehinderd genieten van je barbecue. Tevens loop je minder risico dat de keramische ketel ongezien water absorbeert.  

Tot slot wordt dit gouden pakket geleverd met een gietijzeren rooster, pizzasteen, kolenmand, divider, waardoor je een breed scala aan bereidingsmogelijkheden hebt voor heerlijke maaltijden.

Kleur van de Kamado

De Kamado heeft een mat zwarte afwerking en een mat zwarte stripstalen onderstel.

Pakket Diamant

De diamanten variant van de Kamado bevat dezelfde accessoires en verbeteringen als het Gouden pakket. Daarnaast ontvang je ook een spit en twee halve gietijzeren roosters / grillplaat i.p.v. een heel gietijzeren rooster. Gietijzeren materialen staan bekend om hun continue warmteafgifte en uitstekende geleidende eigenschappen in vergelijking met roestvrijstalen uitvoeringen. Dankzij de hoge en constante hitte schroei je het vlees meteen dicht, waardoor de sappen behouden blijven. Bovendien krijgen vlees, vis en groenten een prachtige grillstreep voor een nog smaakvollere presentatie.

Kleur van de Kamado

De Kamado heeft een mat zwarte afwerking en een mat zwarte stripstalen onderstel.

21 inch Kamado pakket diamant

NIEUW in 2024: Pakket Platina

Het Platina pakket, de nieuwste toevoeging aan de Bosgrill-familie, is gelijk aan het Gouden pakket, maar met veel extra luxe. De digitale thermometer is uitgebreid naar 4 vleespennen voor nauwkeurigere metingen. Het pakket bevat ook een roosterborstel, rotisserie mand, spiezenset, pizza schep, gietijzeren chicken sitter met bakrand, Boska barbecue set, verlichting op de Kamado.

Kleur van de Kamado

De Kamado heeft een mat zwarte of mat witte of okergele afwerking en een mat zwarte stripstalen onderstel.

21 inch Kamado Wit

Keramische Kamado 21 inch Platina wit

Kamado 21 inch mat zwart

Keramische Kamado 21 inch Platina mat zwart

21 inch Kamado in Okergeel

Keramische Kamado 21 inch Platina geel

Ook het 23,5 inch Kamado pakket is totaal veranderd met een nieuw ontwerp

Wil je voor grotere groepen mensen koken? Dan is de 23,5 inch Kamado een uitstekende keuze. Met een grill diameter van 52 cm kun je heel veel gerechten tegelijk klaarmaken. Deze XL-uitvoering is beschikbaar in 1 pakket en heeft veel vernieuwingen ondergaan t.o.v. van het vorige type.

Zo wordt de Kamado geleverd met een zwarte stripstalen onderstel, vernieuwde gladde BBQ dome, waterdichte Margrietschijf, onderhoudsarme kunststof handvat en zijplanken. Ook hebben we grotere wielen ontworpen, een overzichtelijker dome thermometer ontwikkeld, en digitale thermometer met 2 vleespennen gemaakt. 

Een mooie toevoeging is het divider systeem in plaats van de hitte deflector, waardoor een 3 laags kooksysteem ontstaat. Je ontvangt hiervoor een extra rooster en de grill verhoger. Het chipfeeder systeem en de halve gietijzeren rooster en bakplaat zijn een mooie toegevoegde waarde aan deze veelzijdige Kamado.

23 inch Kamado Mat Wit

Keramische Kamado 23 inch wit

23 inch Kamado Mat Zwart

Keramische Kamado 23 inch wit

Unieke BosGrill Kamado vanaf nu te bestellen

Ontdek de nieuwste BosGrill Kamado. Nu beschikbaar voor levering in Nederland en België.  

Deze mat witte, glad uitgevoerde Kamado is nergens anders verkrijgbaar. Grijp de kans om jouw buitenruimte te verfraaien met deze stijlvolle en tijdloze uitvoering. De nieuwe witte Kamado is vanaf heden verkrijgbaar in onze shop en showroom in Eerbeek. 

21 inch Kamado Wit
21 inch Kamado Wit
21 inch Kamado Wit
21 inch Kamado Wit
Bekijk de witte kamado in de shop

Door het gebruik van een gladde mal, heb je geen golfballen structuur meer die lastiger schoon te maken is. Bovendien staat een glad uitgevoerde barbecue veel stijlvoller in je achtertuin. 

Zowel de 21 als 23,5 inch BosGrill Kamado’s worden uitgevoerd in mat wit. Daarnaast kun je de 21 inch bestellen als matzwart en okergeel. En wordt de 23,5 inch gemaakt in matzwart. 

Nog meer nieuws in 2024

Alsof al deze veranderingen nog niet genoeg zijn, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe BosGrill kookboek. Deze komt eind april uit en staat wederom boordevol met onder andere 90 nieuwe recepten, barbecue tips en handige Kamado wetenswaardigheden. 

Daarnaast hebben we de website laten vernieuwen. Zo kunnen we je nog beter op de hoogte houden van alle veranderingen en wordt winkelen in onze online shop heel eenvoudig. 

Natuurlijk blijven we je graag ontvangen in onze showroom in Eerbeek op de Veluwe. We staan paraat om je te adviseren over de aanschaf van een Kamado en bijbehorende pakketten. En bovendien voorzien we je graag van allerlei handige tips en tricks.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Afbeelding
  • Beoordeling
  • Prijs
  • Aanvullende informatie
  • Beschrijving
  • Afmetingen
  • Voorraad
  • Toevoegen aan winkelwagen
  • Gewicht
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen.
Vergelijk