SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD VAN JE BOSGRILL KAMADO

De binnenkant van de BosGrill Kamado wordt na gebruik aan de binnenkant zwart, we snappen dat jammer is echter daar is niets aan te doen. De hitte deflector en pizzasteen kun je weer redelijk goed schoonbranden tot een grijzige kleur.

VOOR HET REINIGEN VAN DE BOSGRILL KAMADO HEB JE 2 TYPE SCHOONMAAK BEURTEN

KLEINE SCHOONMAAK IN 10 MINUTEN
 1. Verwijder iedere keer na het barbecueën het as onder in je BosGrill kamado met een aspook, om de airflow in je kamado te garanderen zodat je de gewenste temperatuur in je BosGrill kamado kunt blijven krijgen.
 2. Verwijder etensresten van het grill rooster met een geschikte bbq staalborstel na het barbecueën. Dit gaat het makkelijkste als het rooster nog warm is.
 3. Schoonmaken van je keramische hitte deflector tijdens de kleine schoonmaak na het afkoelen van de steen kan doormiddel van een plamuurmes. Veeg de resten niet in je houtskool maar in de afvalbak!
GROTE SCHOONMAAK IN EEN UURTJE
 1. De grote schoonmaak van de bbq raden wij aan om dit regelmatig te doen. Hoe vaak? Na ca. 3 keer barbecueën.
 2. Wat betekent de grote schoonmaak? Haal de vuurring + vuurbox uit de BosGrill kamado en veeg de BosGrill kamado incl. binnenkant van de deksel schoon met een handstoffer en verwijder de as resten, dat is alles. Nooit schoonmaakmiddelen of water in de BosGrill kamado gebruiken, keramiek neemt vocht op in combinatie met warmte dat is de kans groot dat er permanente schade ontstaat.
 3. Daarna zet je de vuurbox en vuurring weer terug in de BosGrill Kamado incl. het gietijzeren of stalen kolenrooster. Vul de BosGrill kamado met houtskool tot onderkant vuurring en stook de BosGrill kamado op tot 250 graden.
 4. Dan gaan we als eerste de hitte deflector reinigen door middel van schoonbranden ca. 30 minuten, leg de deflector op de kop in de kamado (met de pootjes – afstandhouders naar beneden) zodat het vuur in de BosGrill kamado zijn werk doet. De etensresten worden eraf gebrand. Na verloop van tijd draai je de hitte deflector om. Doe dit met vuurvaste bbq handschoenen of geschikte lashandschoenen. Na 30 minuten zijn alle vetresten en bacteriën verbrandt.
 5. Deze werkmethodiek kun je ook toepassen met een pizza steen.
 6. Gietijzeren margietschijf zal tijdens het barbecueën voorzien worden van vet waardoor de draaiende delen aan elkaar willen kleven. Haal regelmatig even de margietschijf eraf en haal deze uit-elkaar en reinig het met een warm sopje of met een ontvettingsmiddel en een sponsje, spoel na het reinigen de margietschijf goed af met water en maak de schijf droog.

ONDERHOUD

HOUTEN HANDGREEP + ZIJPLANKEN;

Zijn gevoelig voor schimmel in een vochtig klimaat, maak de houten onderdelen goed schoon met een vochtige doek en smeer deze regelmatig in met plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of tuinmeubelolie)

RVS ONDERDELEN;

RVS staat voor Roest Vast Staal echter het is geen roest vrij staal, om roesten te beperken hou de onderdelen vettig doormiddel van siliconspray.

GIETIJZEREN MARGIETSCHIJF;

Heb je de BosGrill kamado in weer en wind staan en er zouden wat bruine vlekjes ontstaan op de margietschijf, veeg ze af met een doek en wrijf de margietschijf in met zonnebloemolie. Het is vrij eenvoudig om de margietschijf even uit-elkaar te halen zodat je alles goed kunt behandelen. Gietijzer heeft nu eenmaal als eigenschap dat het kan gaan roesten.

BUITENKANT VAN JE KAMADO;

Neem van tijd tot tijd lekker je BosGrill af met een sopje zonder een agressief schoonmaakmiddel en je BosGrill kamdo ziet er van de buitenkant weer als nieuw uit.

OPBERGEN VAN JE BOSGRILL KAMADO;

Zet je BosGrill kamado altijd geventileerd weg met de ventilatieschuiven en margietschuif open en voorzie de BosGrill kamado van een bijgeleverde afdekhoes.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Afbeelding
 • Beoordeling
 • Prijs
 • Aanvullende informatie
 • Beschrijving
 • Afmetingen
 • Voorraad
 • Toevoegen aan winkelwagen
 • Gewicht
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen.
Vergelijk