BosGrill is ontstaan vanuit een liefde voor barbecueën op sterrenniveau. Wij zijn van mening dat met een hoogwaardig barbecuestel en de juiste attributen, iedereen de sterren van de hemel kan grillen. En dus bieden we bij BosGrill een ruim assortiment aan Kamado barbecues, stalen barbecues, pizzaovens, accessoires en heerlijk vlees aan. Een barbecue op sterren niveau begint bij BosGrill.

Get social:

temperatuur kamado regelen

Hoe regel je de temperatuur van een barbecue?

Wie zijn Kamado op de juist temperatuur wilt krijgen, is gebaat bij een kleine uitleg. In dit artikel vertellen we hoe je als een echte grillmaster de temperatuur van je Kamado regelt.

 

Temperatuur Kamado regelen

Lees onze nieuwste blog over het regelen van de temperatuur van jouw Kamado.

Hoe regel je de temperatuur van een Kamado Barbecue?

Het prachtige van een Kamado barbecue is natuurlijk dat je de temperatuur precies kunt regelen. Wel tot op de 5 graden nauwkeurig. Alleen: hoe regel je de temperatuur van je barbecuestel? We delen tips en tricks. Te beginnen bij het aansteken van de Kamado barbecue. Hier lees je hoe je dat op een veilige en verantwoorde manier doet. Eenmaal de Kamado aangestoken, is het tijd om de deksel dicht te doen en te gaan starten met het regelen van de temperatuur.

Uiteraard is het in het begin even zoeken welke verschillende onderdelen invloed hebben op de temperatuur van je Kamado. Het is daarom goed om te weten dat je de temperatuur regelt door de luchtschuif en de margrietschijf. Hoe meer lucht je toelaat in de Kamado, hoe harder het houtskool gaat branden en dus hoe hoger de temperatuur wordt. Wil je de temperatuur laten dalen, zorg je dus voor minder zuurstof naar je Kamado.

  • Nu je weet hoe je de temperatuur van de Kamado omhoog of omlaag doet, is het tijd om dieper in te gaan op het nauwkeurig regelen van de temperatuur. Met de luchtschijf onderin regel je het wat grovere temperatuurbereik, denk aan tussen de 100 – 200 graden. Met de margrietschijf kan je de temperatuur vervolgens exacter regelen, denk aan 180 graden. Onthoud dus dat je het nauwkeurige werk regelt met de margrietschijf van de Kamado.

Tips en tricks

Er zijn een aantal eenvoudige weetjes die je kunt toepassen wanneer je de temperatuur van je Kamado wilt regelen. Komen ze!

  • 250 – 350 graden: schuif de luchtschuif en de margrietschijf volledig open
  • 180 – 240 graden: zet de luchtschuif op een klein kiertje en doe de margrietschijf voor de helft open
  • 120- 180 graden: zet de luchtschuif en de margrietschijf op een klein kiertje
  • Onder 120 graden: zet de luchtschuif en de margrietschijf bijna helemaal dicht
UW WINKELMAND
  • No products in the cart.
BosGrill is gesloten van vrijdag 17 november t/m zaterdag 25 november ’23 i.v.m. productontwikkeling voor 2024.
ONZE WINKEL IS VAN 31 JULI T/M 14 AUGUSTUS GESLOTEN. ONLINE EN TELEFONISCH ZIJN WIJ WEL BEREIKBAAR.
0