BosGrill is ontstaan vanuit een liefde voor barbecueën op sterrenniveau. Wij zijn van mening dat met een hoogwaardig barbecuestel en de juiste attributen, iedereen de sterren van de hemel kan grillen. En dus bieden we bij BosGrill een ruim assortiment aan Kamado barbecues, stalen barbecues, pizzaovens, accessoires en heerlijk vlees aan. Een barbecue op sterren niveau begint bij BosGrill.

Get social:

kamado aansteken

Zo steek je binnen mum van tijd een Kamado aan

Een barbecue aansteken is geen hogere wiskunde, maar… Je moet uiteraard wel weten hoe je het moet doen. Daarom delen we in dit artikel hoe je op een verantwoorde manier een Kamado aansteekt.

Laat dat vuurtje maar branden!

BARBECUE AANSTEKEN

Nieuw en uitgebreid artikel over het aansteken én inbranden van je Kamado.

Kamado Aansteken en Inbranden leer je met deze Gids

Voordat je aan de slag gaat met  houtskool en aanmaakwol, is het zaak dat je controleert of jouw Kamado barbecue stevig op z’n poten staat. Zorg ervoor dat het barbecuestel op een vlakke ondergrond staat. Daarnaast is het raadzaam de ruimte om de barbecue heen vrij te laten.

Staat het barbecuestel stevig op de pootjes? Pak dan alle benodigdheden die je nodig hebt om de barbecue daadwerkelijk aan te steken. Denk aan houtskool, aanmaakwol en een tang. Alles bij de hand? Volg dan onderstaande stappen en behaal binnen twintig minuten een temperatuur van 130-150 graden celsius.

 

STAP 1.

Allereerst moet je de onderste luchtschuif open doen, hetzelfde geldt voor de deksel. Vul de Kamado vervolgens met de helft met houtskool.

 

STAP 2.

Als het houtskool eenmaal in de Kamado ligt, is het zaak om op de houtskool drie of vier aanmaakwokkels verspreidt te leggen.

 

STAP 3.

Steek de aanmaakwol aan en laat de deksel van de kamado gedurende 15 minuten open, begint het houtskool al grijs te worden dan kan de deksel van de kamado voorzichtig dicht.

Lees hier hoe je de temperatuur van de Kamado barbecue regelt. 

UW WINKELMAND
  • No products in the cart.
BosGrill is gesloten van vrijdag 17 november t/m zaterdag 25 november ’23 i.v.m. productontwikkeling voor 2024.
ONZE WINKEL IS VAN 31 JULI T/M 14 AUGUSTUS GESLOTEN. ONLINE EN TELEFONISCH ZIJN WIJ WEL BEREIKBAAR.
0