BosGrill is ontstaan vanuit een liefde voor barbecueën op sterrenniveau. Wij zijn van mening dat met een hoogwaardig barbecuestel en de juiste attributen, iedereen de sterren van de hemel kan grillen. En dus bieden we bij BosGrill een ruim assortiment aan Kamado barbecues, stalen barbecues, pizzaovens, accessoires en heerlijk vlees aan. Een barbecue op sterren niveau begint bij BosGrill.

Get social:

Wat is Craquelé? En wat kan je er tegen doen

Craquelé Komt voor bij iedere kamado ongeacht welk merk en welke prijsklasse, de meeste haarscheurtjes zullen niet een direct opvallen.

We snappen dat je je zorgen maakt over haarscheurtjes in het keramiek van je kamado, en dat overkomt als een cosmetische imperfectie, of zelfs een productiefout.

Geen paniek! Het gaat om craquelé. Je kamado is gemaakt van natuurlijk materiaal. Het craquelé is een kenmerk van keramisch geglazuurde producten. Het ademt en het leeft. Een goede kamado zal altijd haarscheurtjes hebben, in meerdere of mindere mate, vertonen. Na het bakproces van het geglazuurde keramiek tijdens de productie van de ketel kan er zeer minimaal restvocht achterblijven.

 

De foto aan de linkerkant heeft een vertoning van Craquelé

In enkele gevallen komt het voor dat de kamado na gebruik van de eerste paar keren de haarscheurtjes wit aftekenen aan de buitenkant van de deksel.

Dat is de keramiekstof wat door het vocht naar buiten wordt geduwd. Bij verwarming kan dit dus meer worden. Dit is niet schadelijk voor het keramiek.

Oplossing:

Wat je kunt doen, is jouw kamado behandelen met een Polish / reinigingsmiddel met een alcohol percentage.

Een aantal BBQ merken hebben deze reinigingsmiddelen te koop.

Als je dat een aantal keer hebt gedaan, zul je zien dat dat witte effect vermindert en zelfs weggaat. Bovendien kun je hier je kamado mee beschermen en schoonhouden, 2 vliegen in 1 klap!

 

De foto aan linkerkant heeft vertoning van keramiekstof

de BosGrill hebben wij dit middel ook een keer toegepast met hieronder de foto weergegeven van het resultaat, daardoor zijn de witte vlekken verwijdert.

 

De foto aan de linkerkant hebben we de keramiekstof definitief verwijdert bij een klant.
UW WINKELMAND
  • No products in the cart.
BosGrill is gesloten van vrijdag 17 november t/m zaterdag 25 november ’23 i.v.m. productontwikkeling voor 2024.
ONZE WINKEL IS VAN 31 JULI T/M 14 AUGUSTUS GESLOTEN. ONLINE EN TELEFONISCH ZIJN WIJ WEL BEREIKBAAR.
0